Mini interjú

 2011.03.22. 11:35

-Mikor, milyen apropóból kezdtél el írni?
-Gimiben egy akkori szerelem volt az első igazi téma. Aztán ahogy jöttek a fiúk, úgy jöttek a versek is. Ez így ment nagyjából 5-6 évig, aztán volt egy több éves szünet és most kezdtem el újra foglalkozni a versek gondozásával és újabbak írásával.

-Milyen témájú verseket írsz?
-A verseim nagyrészt szerelmes versek. Ezek is többségben a viszonzatlanságról szólnak - a boldogságról nehezebben tudok írni, kevésbé érzem úgy, hogy megtalálom az odaillő szavakat. Van néhány, amik az eddig levont tanulságaimról foglalják össze.

-Mi a különbség nálad a vers és a dalszöveg között?
-Verseket magyarul írok, dalszövegeket többségében angolul. Persze ha van valami konkrét kérés, akkor megpróbálok azon a nyelven és témában írni, ahogy kérik, néha sikerül, néha nem.

-Mire számítasz a könyved kiadása kapcsán?
-Tudom, hogy a vers nem egy közkedvelt műfaj, és nem is támasztok hatalmas reményeket. Szeretném, ha az olvasók elvonatkoztatva a kötelező irodalmak szájízétől, szívesen olvasnák az irományaimat. Később pedig remélem, be tudok majd számolni olyan dalokról, amikhez én írtam a szöveget.

-Korábban publikáltál már?
-Egyszer egy pályázattal egy versem bekerült egy gyűjteményes kötetbe, amiben fiatal költők legjobb verseit szedték össze. Később több pályázatra és folyóirathoz is küldtem be verseket, de sehol nem voltak rá vevők. Ami nagy csalódás volt azután, hogy korábban bárkinek megmutattam, pozitív reakciókat kaptam.

-Hogyhogy nem ment el a kedved a egésztől?
-Egy időre tulajdonképpen elment. Aztán összeismerkedtem Tarren P. Attack-kal, aki nagyon lelkes lett a verseimet olvasva, és addig szervezkedett, amíg össze tudott hozni olyanokkal, akikkel kiadtuk a kötetet.

Címkék: mini interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://vassveronika.blog.hu/api/trackback/id/tr542761709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NyMfa 2011.03.29. 21:34:05

Egész jó, hajrá, új versek is lesznek? Mikor láthatjuk?

v€rocs 2011.04.12. 23:54:00

Májusban remélem már láthatjátok, újakat dalszövegnek írok, azt meg remélhetőleg minél előbb hallgathatjátok :)
süti beállítások módosítása